Utazás Mágus Online Utazási Iroda

Közel 100 utazási iroda ajánlata egy helyen, a szervezővel azonos áron!

Sportút kereső
Repülőjegy kereső

Repülőjegy keresőnk hamarosan elérhető lesz.

Szálláskereső Booking.com

Thaiföld

Látogasd meg Thaiföldet télen!

thaiföld

Bárki bármit is mond a havazásról és a tél szépségeiről, azért az enyhe időjárást és a napsütést mindannyian sokkal jobban kedveljük. Ahhoz, hogy télen is részünk lehessen ebben, utaznunk kell, és ha már erre adjuk a fejünket, akkor érdemes olyan helyre menni, ahol ezeken felül még számtalan érdekesség is vár minket! Thaiföld olyan, mintha minden távol keleti ország egy helyen adna egymásnak randevút. Évezredes buddhista szentélyek, ősi kolostorok, templomok, paloták, óriási Buddha szobrok, halászfalvak, fürdőhelyek és az éjjel-nappal hatalmas tömegeket vonzó főváros, Bangkok. Ezek adnak ízelítőt az ott élők világából, mindennapjaiból. Népszerűek a girbegurba csatornák és az évszázados hagyományaikat őrző, nomád életmódot folytató hegyi törzsek települései is. Már lassan egy évtizede Bangkok a második leglátogatottabb város a világon, és Pattaya is előkelő helyezéseket ér el! A turisták körében a legnépszerűbb úti célok Bangkokon és Pattayán kívül a tengerpartok, például a híres üdülőváros, PhuketRáadásul tökéletes az időjárás ebben az időszakban, tehát ha megszabadulnál a téli hidegtől és szürkeségtől, válaszd Thaiföldet!

Ha elhatároztad magad, már csak az utazást kell elintézned, ehhez pedig a legjobb ajánlatok közül válogathatsz oldalunkon!

Thaiföld és az ételek

thaiföld

Thaiföldet egész történelme során egyszer sem hódították meg, így az ételekben felfedezhető indiai, kínai és indonéz hatás nem megszállás, hanem a kereskedelmi kapcsolatok következménye. Tehát ha úgy döntesz, hogy elutazol Thaiföldre, az egész térség ízvilágát egyszerre fedezheted fel! Thaiföld gasztronómiája az egyensúlyon alapul. A távol keleti gasztronómiában ez hangsúlyos, azaz minden ételben egyensúlyban kell lennie négy dolognak, ami a helyiek szerint az édes, a sós, a savanyú és a csípős íz. Ha az egyensúly tökéletes, akkor az étel is az lesz! Ebből következik, hogy még a húsételek is enyhén édeskések, és szinte minden étel pokolian erős! Minél északabbra utazol az országban, annál kevésbé jellemző a rengeteg chili használata, a tengerparton viszont úgy vélik, minél több, annál jobb. Ez annak is köszönhető, hogy a chili fogyasztása beindítja a verejtékezést, vagyis segíti a hőleadást, ami a déli, párás és meleg klímában még télen is kifejezetten hasznos! A tengerparti gasztronómia előszeretettel használja fel a tenger gyümölcseit is különféle ételekhez, halat azonban a szárazföld belsejében is ehet az arra vágyó, éhes turista.

Ha Te is szeretnéd kipróbálni Thaiföld autentikus ízeit, válaszd ki a legjobb utazási ajánlatok közül a neked leginkább megfelelőt!


Időjárás:

Utazásra a legalkalmasabb időszak Thaiföldre, a novemberől februárig terjedő időszak, természetesen nyáron is lehet menni, viszont akkor egy picit több csapadékra lehet számítani. Az átlaghőmérséklet 30°C fok körüli. A tenger hőmérséklete egész évben 27-29°C fok, tehát fürdésre alkalmas. 


Utazás: 

Európából egy átszállással foglalható repülőjegy Thaiföldre. A sziget között belső légijáratokkal történik az utazás, Bangkok repülőteréről.


Top 5 látnivaló:

Phi Phi szigetek

Vízipiacok

Bamboo sziget

James Bond szikla

Bang Pa In (palota)

    A honlapon szereplő helyesírási hibákért, aktualitását vesztett árakért, akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért, valamint a képekben, leírásokban fellelhető hibákért, eltérésekért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak, adatok, leírások, képek és egyéb más információ tekinthetőek véglegesnek. Weboldalunk használata közben megadott, azonosításra alkalmas, személyes adatok begyűjtése és feldolgozása megfelel az érvényes adatvédelmi előírásoknak (1992. évi LXIII. törvény). Adatkezelési Tájékoztatónkat itt olvashatja.