Utazás Mágus Online Utazási Iroda

Közel 100 utazási iroda ajánlata egy helyen, a szervezővel azonos áron!

Sportút kereső
Repülőjegy kereső

Repülőjegy keresőnk hamarosan elérhető lesz.

Szálláskereső Booking.com

Észak-Ciprus

Látogass el Észak-Ciprusra!

Ciprus a szerelem szigete, amit nyáron ellepnek a turisták. Ha meglátogatod, akkor érdemes a sziget északi oldalát is felfedezni. Ciprus déli oldalán görögök, az északin pedig zömmel törökök élnek, így egy nyaralás alkalmával akár két különböző ország kultúrájával is megismerkedhetsz. Lássuk, mit tartogat számodra az északi oldal! Salamis ősi városát Tefkros alapította a bronz korban, Gazimagusa északi részén. A város feltárása óta Észak-Ciprus egyik legfontosabb látnivalója. A Vouni palota i. e. 500-ban épült a Soli városa feletti hegycsúcson, és a városlakók éltek benne, amíg i. e. 380-ban el nem pusztult egy tűzvészben. A Karpaz-félsziget a legérintetlenebb területe Ciprusnak, ez ad otthont Észak-Ciprus egyetlen Nemzeti Parkjának, rengeteg ősi városnak és kolostornak. Ha a látnivalók megtekintése közben megéheznél, Észak-Ciprus fantasztikus ételekkel gondoskodik rólad!

A legtradicionálisabb ételek a kemencében sült kebap, a hellim, avagy halloumi, és a pryocho, ami egy sajttal és szárított mentával töltött tészta, halloumival hintve. Mindezt egyszerre is megkóstolhatod egy mezén, és utána elkortyolhatsz egy pohárka Zivania-t, majd leheveredhetsz az Aranypart homokjába! Ha meghoztuk a kedved Észak-Ciprushoz, válassz szervezett útjaink közül, kérdés esetén pedig vedd fel velünk a kapcsolatot! 


Időjárás: 

Az időjárás mediterrán Észak-Ciprus területén, amely azt jelenti, hogy a hőmérséklet nyáron 35°C fok körül van. A tavasz és az ősz kellemes az idő tekintetéből, viszont a tenger ekkor már kezd lehűlni. Télen a hőmérséklet mindössze 12-15°C fok. 


Utazás: 

A nemzetközi repülőtér Ercanban található. A repülési idő kb. 2,5 órás szokott lenni. 


Top 5 látnivaló: 

Bellapais apátság

Kyrenia kikötő és vár

Büyük Han

Famagusta városa

Ókori romok

ciprus

 
A honlapon szereplő helyesírási hibákért, aktualitását vesztett árakért, akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért, valamint a képekben, leírásokban fellelhető hibákért, eltérésekért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak, adatok, leírások, képek és egyéb más információ tekinthetőek véglegesnek. Weboldalunk használata közben megadott, azonosításra alkalmas, személyes adatok begyűjtése és feldolgozása megfelel az érvényes adatvédelmi előírásoknak (1992. évi LXIII. törvény). Adatkezelési Tájékoztatónkat itt olvashatja.