Utazás Mágus Online Utazási Iroda

Közel 100 utazási iroda ajánlata egy helyen, a szervezővel azonos áron!

Sportút kereső
Repülőjegy kereső

Repülőjegy keresőnk hamarosan elérhető lesz.

Szálláskereső Booking.com

Tunézia

Irány Tunézia! Tunézia híres az eléggé széles kínálatáról. Megtekintehed a sivatagi tevéket, a római kori építészetet, a Földközi-tenger szépségeit, a Sidi Bou Said fehér-kék házakat. Sousse, Tunézia legnépszerűbb és legnagyobb üdülővárosa.

Legkedvezőbb ajánlat már 122.700 Ft/fő-től >>

A béke, a nyugalom és a barátságos hangulat jellemzi Tunéziát. Időjárás szempontjából szerencsés az ország, csak novemberben kezd el hűlni a levegő. Tunéziát sokan a tengerpartja miatt látogatják, de érdemes megnézni látnivalóit is. Hammamet, Sousse, Monasztir, Tunisz csodás látnivalókat tartogat a turistáknak. Érdemes meglátogatni a Bardo múzeumot, amely Tunisztól félórányi útra van. Az itt lévő gyűjteményben római és bizánci mozaikok és szobrok valamint korai iszlám művek kaptak helyet. Monastirtól nem messze található El Jem, melynek legfőbb látnivalója az amfiteátrum. Ebben az épületben forgatták a Gladiátor című film jeleneteit is. Ha Tunéziában járunk, semmiféleképp se hagyjuk ki, Sidi Bou Said várost, ahol megtekinthetjük a híres fehér-kék házakat. A házak közül gyönyörű panoráma nyílik a tuniszi öbölre. 

Jellemző fakultatív programlehetőségek között megtalálod a szafari túrát is, ahol híres látivalókat tekinthetsz meg, melyeket jeepekkel is meglátogathatsz. Érdemes részt venni Dougga város felfedezésén is, mely az Atlasz-hegység árnyékában fekszik. Hammamet és Nebaul is tartogat érdekes látnivalókat, valamint vásárolhatsz a híres Nabeul-i piacon. A tevegelés hagyománynak számít Tunéziában, mely a kaktusz és olajfaültetvények között történik. Ha családdal utazol Tunéziába, akkor látogass el a Friguia állatparkba, ahol lehetőséged van egy fóka show megtekintésére, ami a gyermekek kedvence. Tunéziába májustól októberig érdemes utazni, mivel ekkor van a legjobb időjárás a területen. Az átlaghőmérséklet ilyenkor 35 °C fok. Ekkor a tenger 20-22 °C-os, így ez megfelelő hőmérséklet a fürdéshez. A legmegfelelőbb idő a strandoláshoz júniusban és szeptemberben van, 29-30 °C. A téli időjárás viszonylag kedvező a mi időjárásunkhoz képest, mivel az átlaghőmérséklet ilyenkor 16-18 °C. Repülővel történő utazással nincs messze Tunézia Magyarországtól. Tunisz (TUN) repülőterére 2 óra alatt tudunk eljutni. Tunisztól 4 km-re található a repülőtér. Djerba (DJE) repülőterére pedig, 2,5 óra alatt érünk oda. Djerba repülőtere 9 km-re található Djerba fővárosától.

További ajánlataink >>

Ajánlatkérés


A honlapon szereplő helyesírási hibákért, aktualitását vesztett árakért, akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért, valamint a képekben, leírásokban fellelhető hibákért, eltérésekért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak, adatok, leírások, képek és egyéb más információ tekinthetőek véglegesnek. Weboldalunk használata közben megadott, azonosításra alkalmas, személyes adatok begyűjtése és feldolgozása megfelel az érvényes adatvédelmi előírásoknak (1992. évi LXIII. törvény). Adatkezelési Tájékoztatónkat itt olvashatja.