Utazás Mágus Online Utazási Iroda

Közel 100 utazási iroda ajánlata egy helyen, a szervezővel azonos áron!

Sportút kereső
Repülőjegy kereső

Repülőjegy keresőnk hamarosan elérhető lesz.

Szálláskereső Booking.com

Törökország

Törökország csak rád vár! Törökország talán az egyik legismertebb és leglátogatottabb úticél a magyar turisták körében. Homokos, néhol kavicsos tengerpart, kristálytiszta tengervíz, vízi sportolási lehetőségek, hangulatos éttermek és remek szállodák sora várja az ideérkező vendégeket.

Legkedvezőbb törökországi utazás már 123.847 Ft/fő-től >>

Törökország legnépszerűbb úti céljai: Isztambul, Alanya Antalya, Belek és Side. Törökország keleti része, a titokzatos Kelet, melyet a Boszporusz híd választ el Európától, itt mindig szeretik a turistákat és rokonnak tekintik a magyarokat. Törökország központja Antalya, közvetlenül a tengerparton fekszik, az öböl nyugati sarkában. Isztambul Törökország keleti részén helyezkedik el, a Boszporusz és a Márvány-tenger két oldalán. A Kék Mecset tükrözi Isztambul gazdagságát, eleganciáját és építészetét. A Sultanahmet térre látogatva elénk tárul az egymással rivalizáló Hagia Sophia és a vele szembe lévő Kék MecsetTörökország az all inclusive nyaralások otthona, melyet megéri igénybe venni és semmi gondunk nem lesz enni- és innivalóval a nyaralás során. A török all inclusive szállodákban egész nap találunk nyitott éttermet vagy snack bárt. Érdemes Törökországot választani, ha teljes ellátást szeretnénk. Főbb nemzeti ételeik a sis kebab, a döner kebab, köfte, piláf, ezek a görög gyroshoz hasonlítanak. Törökországban minden sarkon kellemes és barátságos emberekkel találkozhatunk. Vendégszeretetük érezhető, sokszor a magyar szó hallatára még kedvesebben állnak hozzánk. Aki ellátogat Törökországba, semmiféleképpen se hagyja ki a török fürdő rejtélyeit. A hamam a legelterjetebb tisztálkodási szokás Törökországban. A hamam során masszázsban és habos fürdetésben lehet részed, melyet sose felejtesz el. 

A hivatalos turisztikai szezon májusban kezdődik. Az időjárás melegebb és a tartós esők már nem fenyegetik az utazókat. Az átlaghőmérséklet 25 °C körül mozog. Június az ideális hónap Törökország meglátogatásához. Júliusban és augusztusban a leglátogatottabb Törökország. A hőmérséklet ilyenkor akár 35 és 40°C is lehet. Törökország még szeptemberben is látogatható, de a hónap végén már erezhető a lehűlés. Október közepéig Törökországot érdemes felfedező kirándulások céljából látogatni. Az Atatürk Repülőtér (IST) Isztambul fő repülőtere. A reptér a belvárostól 18,4 km-re fekszik dél-nyugati irányban, autóval nagyjából 25-30 perc alatt lehet beérni a belvárosba. Isztambul kisebbik reptere a Sabiha Gökçen Nemzetközi Repülőtér (SAW) a belvárostól 46,6 km-re fekszik dél-keleti irányban. Antalya (ATY) repülőterét találta a legjobbnak Európában a Repülőterek Nemzetközi Tanácsa.

További ajánlatok >>

Ajánlatkérés


A honlapon szereplő helyesírási hibákért, aktualitását vesztett árakért, akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért, valamint a képekben, leírásokban fellelhető hibákért, eltérésekért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak, adatok, leírások, képek és egyéb más információ tekinthetőek véglegesnek. Weboldalunk használata közben megadott, azonosításra alkalmas, személyes adatok begyűjtése és feldolgozása megfelel az érvényes adatvédelmi előírásoknak (1992. évi LXIII. törvény). Adatkezelési Tájékoztatónkat itt olvashatja.