Utazás Mágus Online Utazási Iroda

Közel 100 utazási iroda ajánlata egy helyen, a szervezővel azonos áron!

Sportút kereső
Repülőjegy kereső

Repülőjegy keresőnk hamarosan elérhető lesz.

Szálláskereső Booking.com

Kréta

Vár Görögország legnagyobb szigete, Kréta! Kréta hosszú ideig török uralom alatt állt, aminek nyomait rengeteg apró részletben felfedezheted, ha meglátogatod Görögország legnagyobb szigetét. Gyönyörű kisvárosok és falvak, szűk sikátorok, helyi ételkülönlegességek, amiken a görög és török hatás is megfigyelhető, és persze a görög vendégszeretet, ami igazán bájossá varázsol egy itt töltött nyaralást! 

Legkedvezőbb krétai ajánlatunk már 106.545 Ft/fő-től >>

Ha Krétán jársz, mindenképp látogasd meg Haníát, ami a történelem során többször is gazdát cserélt, és ennek nyomait az építészetében lehet a legkönnyebben felfedezni; egyedülálló hangulatot kölcsönöz a városnak! Ha romantikus sétákra vágysz gyönyörű középkori városokban, semmiképp se hagyd ki Rethymno, Paleohora és Plakias felkeresését, ahol szinte magad körül érezheted a történelmet! Emellett a történelem szerelmeseinek különösen ajánlott Agios Nikolaos meglátogatása, ami a bronzkor óta áll, így az egyik legrégebbi, ma is élő település a világon! Természetesen az Égei tengerhez hozzátartoznak a gyönyörű strandok is, amiket egyszerűen nem lehet kihagyni! Ha kedvet kaptál Kréta meglátogatásához, válassz szervezett útjaink közül! Kérdés esetén vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken! 

szigeten többféle éghajlat is megtaláható. Általánosságban a nyár forró és száraz, a tél pedig enyhe. Ha a nyaralás során a fürdés, illetve a napozás a cél, akkor érdemes júniustól szeptemberig utazni. Júniusban már kicsi az esély az esőzésre, már melegedik fel az időjárás. Július és augusztus között eső a tengerparton szinte sose fordul elő. Túrázásra a legjobb időpontok márciustól június elejéig aktuálisak, illetve szeptembertől októberig. Kréta repülővel kb. 2 órás utat jelent Magyarországról. Kréta legfontosabb repülőtere Heraklion alig néhány kilométerre található. Repülőtér kódja: HER. Nyugat- Krétára érkezők álloma a Chania városától 15 km-re található repülőtér, melynek kódja: CHQ, Chania. Kréta legkisebb repülőtere Sitia város részén található. Kódja: JSH. Főként belföldi járatok fogadásával és indításával rendelkezik. 

További ajánlatok >>

Ajánlatkérés


A honlapon szereplő helyesírási hibákért, aktualitását vesztett árakért, akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért, valamint a képekben, leírásokban fellelhető hibákért, eltérésekért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak, adatok, leírások, képek és egyéb más információ tekinthetőek véglegesnek. Weboldalunk használata közben megadott, azonosításra alkalmas, személyes adatok begyűjtése és feldolgozása megfelel az érvényes adatvédelmi előírásoknak (1992. évi LXIII. törvény). Adatkezelési Tájékoztatónkat itt olvashatja.