Utazás Mágus Online Utazási Iroda

Közel 100 utazási iroda ajánlata egy helyen, a szervezővel azonos áron!

Sportút kereső
Repülőjegy kereső

Repülőjegy keresőnk hamarosan elérhető lesz.

Szálláskereső Booking.com

Görögországról

Görögország az utasoknak rengeteg élményt és szórakozási lehetőséget kínál. Görögországban a fiatalok, a gyermekek és az idősebb utasok is megtalálják az ország szépségét.  Ha pihenni szeretnél, akkor válaszd a homokos, kavicsos, vagy sziklás tengerpartokat, ha kirándulni szeretnél, akkor pedig látogass el régi történelmi épületekhez, templomokhoz, kolostorokhoz. 

Legkedvezőbb ajánlat már 40.000 Ft/fő-től >>

 

Görögország leglátogatottabb szigetei közé tartozik Korfu, Kréta, Zakynthos és Rodosz. Korfu a csodaszép tengerpartjai és a Szerelmesek Csatornája miatt közvedvelt, Kréta a Knossi Palota és a történelmi templomok miatt, Zakynthos a teknősökről és a Navagio- öbölről híres. Santorini, pedig elkápráztatja az oda látogató utasokat a képeslapbeli tájával. A fehér házak gyönyörű kilátást nyújtanak a tengerre. 

Hasznos tudnivalók:

Utazás egyénileg:  Zöld kártya kiváltása szükséges. Autópályadíja díjak egy útra körülbelül: Macedónia: 8 €, Szerbia: 12  , Görögország: 6,4 €

Utazás autóbusszal: Az út durván 22 óra, de az úti céltól is függ, akár 26 órás is lehet az utazás. 

Utazás repülővel: Budapestről charterjáratok közlekednek a nyári szezonban Krétára, Korfura, Zakhyntosra és Rodoszra, valamint közvetlen, menetrendi járatok Athénba, Krétára, Korfura, Thesszalonikibe és Zakhyntosra. Santorinire átszállással lehet utazni. Az utazási idő átlagosan 2-3 óra. 

Hivatalos nyelv: görög

Beutazási szabályok: A görögországi utazáshoz a hazautazástól számított 3 hónapig érvényes útlevélre, vagy új típusú személyi igazolványra van szükség.

Hivatalos pénznem: euro

Éghajlat: A hőmérséklet átlaga 30°C fok a főszezonban. Esőre májusban és szeptemberben lehet számítani. A legmelegebb hónap július és augusztus. 

Időeltolódás: Görögországban + 1 óra az időeltolódás a magyarországi időhöz képest.

Idegenforgalmi adó tájékoztatót jelleggel: Görögországban az idegenforgalmi adó mértéke 2019-re várhatóan az alábbiak szerint alakul, amit a helyszínen kell fizetni:

1 vagy 2 csillagos szálloda esetén: 0,50 € / szoba / nap
3 csillagos szálloda esetén: 1,50 € / szoba / nap
4 csillagos szálloda esetén: 3,00 € / szoba / nap
5 csillagos szálloda esetén: 4,00 € / szoba / nap
A stúdiók, apartmanok kategória besorolásától függően: 0,25 € - 1,00 € / szoba / nap.

További ajánlatok repülővel >>

További ajánlatok autóbusszal >>

További ajánlatok egyéni utazással >>

 

Ajánlatkérés


A honlapon szereplő helyesírási hibákért, aktualitását vesztett árakért, akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért, valamint a képekben, leírásokban fellelhető hibákért, eltérésekért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak, adatok, leírások, képek és egyéb más információ tekinthetőek véglegesnek. Weboldalunk használata közben megadott, azonosításra alkalmas, személyes adatok begyűjtése és feldolgozása megfelel az érvényes adatvédelmi előírásoknak (1992. évi LXIII. törvény). Adatkezelési Tájékoztatónkat itt olvashatja.