Utazás Mágus Online Utazási Iroda

Közel 100 utazási iroda ajánlata egy helyen, a szervezővel azonos áron!

Sportút kereső
Repülőjegy kereső

Repülőjegy keresőnk hamarosan elérhető lesz.

Szálláskereső Booking.com

Dél-Ciprus

Irány Ciprus! Ha ellátogatsz Ciprusra, számtalan látnivalót kereshetsz fel, szinte nem is elég rá a nyaralás! Ha mindent meg akarsz tekinteni, érdemesebb odaköltözni, ezért most felsoroljuk Neked a legszebbeket és leglátványosabbakat. A Kato Paphos Régészeti Park Paphos legfontosabb látnivalója; ha érdekel a történelem, ezt látnod kell, illetve mindenképp látogasd meg Kourion régészeti parkját is, ahol különleges és ősi mozaikokat, amfiteátrumot és számos ősi romot láthatsz! Egy hegytetőn áll Profitis Elias templom, ahová 145 lépcső megmászásával juthatsz fel. A kilátás lélegzetelállítóan szép, és a templom is megér egy misét!

Legkedvezőbb ajánlat Dél-Ciprusra már 152.961 Ft/fő-től >>

Sokak szerint Ciprus legszebb strandja a Fig Tree Bay, ami Protaras közvetlen közelében található. A víz kristálytiszta, a homok hófehér; a strandolás szerelmeseinek igazi főnyeremény! Viszont vitathatatlanul a Nissi Beach a legnépszerűbb, ami a róla készült képeket nézve érthető. Ha ezeket már kiélvezted, akkor sincs vége a homokban heverészésnek, hiszen a Makronissos Beach még vár. Gyönyörű homokos és sekély tengerpart, tökéletes kisgyerekes családoknak is. Ha meggyőztünk, akkor már csak az utat kell lefoglalnod Ciprusra. Válassz ajánlataink közül, ha pedig kérdésed lenne, keress bennünket elérhetőségeinken! 

 A szamárok Dél-Ciprus jelképeivé váltak, szelídek, így az utcákon is szabadon kószálnak. Ajánljuk az utasoknak a Golden Donkeys nevű szamár farmot meglátogatni. A program főleg gyerekkel izgalmas, simogatni lehet őket, szamaragolhatunk is, illetve szamár jogosítványt is lehet szerezni. Ha szeretnél látni csodás teknősöket, akkor pedig érdemes ellátogatnod a Lara-öbölbe, amit Teknős- öbölnek is hívnak. A sziget nyugati oldalán, az Akamas-félszigeten lévő tengerpart elsősorban szépsége miatt lett ismert a turisták köröbén, másodsorban pedig a rendszeresen itt költő cserepes teknősök miatt. A teknősök kora tavasszal raknak fészket, amiből nyáron kelnek ki az utódok.

Ciprust általában két okból keresik fel az utazni vágyók, leginkább a tengeren való pihenés miatt, de gyakori, hogy a látnivalók miatt. A történelmi értékek látogatásához szinte az egész év időjárása alkalmas, kivéve a júliusi és az augusztusi időszak között, mivel ilyenkor már nagyon meleg lenne az idő a túrázáshoz. Ciprus leginkább a hosszú, forró nyár jellemző. Legmelegebb júliusban és augusztusban van, ilyenkor a tenger akár 28°C-os is lehet. Ciprusra repülővel szoktak utazni. A repülős utazás kb. 2 óra 40 perc Magyarországról. A repülőtér Északi részen Larnacában, a déli részen pedig Paphoson van. 

További ajánlatok Dél-Ciprusra >>

Ajánlatkérés


A honlapon szereplő helyesírási hibákért, aktualitását vesztett árakért, akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért, valamint a képekben, leírásokban fellelhető hibákért, eltérésekért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak, adatok, leírások, képek és egyéb más információ tekinthetőek véglegesnek. Weboldalunk használata közben megadott, azonosításra alkalmas, személyes adatok begyűjtése és feldolgozása megfelel az érvényes adatvédelmi előírásoknak (1992. évi LXIII. törvény). Adatkezelési Tájékoztatónkat itt olvashatja.