Utazás Mágus Online Utazási Iroda

Közel 100 utazási iroda ajánlata egy helyen, a szervezővel azonos áron!

Hajóút kereső
  •  
  •  
Sportút kereső
Repülőjegy kereső

Repülőjegy keresőnk hamarosan elérhető lesz.

Szálláskereső Booking.com

Törökország

Törökország csak rád vár!

Törökország talán az egyik legismertebb és leglátogatottabb úticél a magyar turisták körében. Homokos, néhol kavicsos tengerpart, kristálytiszta tengervíz, vízi sportolási lehetőségek, hangulatos éttermek és remek szállodák sora várja az ideérkező vendégeket. Törökország legnépszerűbb úti céljai: Isztambul, Alanya Antalya, Belek és Side. Törökország keleti része, a titokzatos Kelet, melyet a Boszporusz híd választ el Európától, itt mindig szeretik a turistákat és rokonnak tekintik a magyarokat. Törökország központja Antalya, közvetlenül a tengerparton fekszik, az öböl nyugati sarkában. Isztambul Törökország keleti részén helyezkedik el, a Boszporusz és a Márvány-tenger két oldalán. A Kék Mecset tükrözi Isztambul gazdagságát, eleganciáját és építészetét. A Sultanahmet térre látogatva elénk tárul az egymással rivalizáló Hagia Sophia és a vele szembe lévő Kék Mecset.

törökország

Törökország az all inclusive nyaralások otthona, melyet megéri igénybe venni és semmi gondunk nem lesz enni- és innivalóval a nyaralás során. A török all inclusive szállodákban egész nap találunk nyitott éttermet vagy snack bárt. Érdemes Törökországot választani, ha teljes ellátást szeretnénk. Főbb nemzeti ételeik a sis kebab, a döner kebab, köfte, piláf, ezek a görög gyroshoz hasonlítanak. Törökországban minden sarkon kellemes és barátságos emberekkel találkozhatunk. Vendégszeretetük érezhető, sokszor a magyar szó hallatára még kedvesebben állnak hozzánk. Aki ellátogat Törökországba, semmiféleképpen se hagyja ki a török fürdő rejtélyeit. A hamam a legelterjetebb tisztálkodási szokás Törökországban. A hamam során masszázsban és habos fürdetésben lehet részed, melyet sose felejtesz el. 


Időjárás:

A hivatalos turisztikai szezon májusban kezdődik. Az időjárás melegebb és a tartós esők már nem fenyegetik az utazókat. Az átlaghőmérséklet 25 °C körül mozog. Június az ideális hónap Törökország meglátogatásához. Júliusban és augusztusban a leglátogatottabb Törökország. A hőmérséklet ilyenkor akár 35 és 40°C is lehet. Törökország még szeptemberben is látogatható, de a hónap végén már erezhető a lehűlés. Október közepéig Törökországot érdemes felfedező kirándulások céljából látogatni. 


Utazás: 

Az Atatürk Repülőtér (IST) Isztambul fő repülőtere. A reptér a belvárostól 18,4 km-re fekszik dél-nyugati irányban, autóval nagyjából 25-30 perc alatt lehet beérni a belvárosba. Isztambul kisebbik reptere a Sabiha Gökçen Nemzetközi Repülőtér (SAW) a belvárostól 46,6 km-re fekszik dél-keleti irányban. Antalya (ATY) repülőterét találta a legjobbnak Európában a Repülőterek Nemzetközi Tanácsa.


Top 10 látnivaló:

1. Hagia Sophia- Isztambul

2. Boszporusz- híd

3. Szelim mecset

4. Alanya város

5. Antalya tengerpart

6. Isztambul város

7. Mardim

8. Kappadókia

9. Ölüdeniz

10. Düden vízesés

török


Törökországi előfoglalási akciók:

Ha élményekben gazdag nyaralásra vágysz, akkor válaszd a Török Riviérát, most rendkívüli előfoglalási kedvezményben lehet részed!

törökországA honlapon szereplő helyesírási hibákért, aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért, valamint a képekben, leírásokban fellelhető hibákért, eltérésekért a felelősséget nem vállaljuk. Az utas által készített opcionális foglalás nem számít véglegesnek. Kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak, adatok, leírások, képek tekintendők véglegesnek. Weboldalunk használata közben megadott, azonosításra alkalmas, személyes adatok begyűjtése és feldolgozása megfelel az érvényes magyar adatvédelmi előírásoknak (1992. évi LXIII. törvény).