Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom
Kövessen minket facebook-on!
Gyorsajánlat kérése!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Utazás Mágus Online Utazási Iroda

Közel 100 utazási iroda ajánlata egy helyen, a szervezővel azonos áron!

$result

sfOutputEscaperArrayDecorator Object
(
  [count:sfOutputEscaperArrayDecorator:private] => 1
  [value:protected] => Array
    (
      [0] => Array
        (
          [Program] => Array
            (
              [id] => 1639681
              [data_part] => 4
              [serial_number] => 3d35e8b8-6651-463d-b86f-6b7c6be2d90b
              [name] => Albánia ezer arca Macedóniával tarkítva 8 nap/7 éj
              [description] => Albánia ezer arca Macedóniával tarkítva 8 nap/7 éj
              [distance] => 
              [distance_from] => 
              [accommodations] => Array
                (
                  [0] => Array
                    (
                      [address] => 
                      [coordinates] => Array
                        (
                          [0] => 
                          [1] => 
                        )

                      [name] => Albánia ezer arca Macedóniával tarkítva 8 nap/7 éj
                      [rating] => 64
                    )

                )

              [first_minute_discount] => 0
              [first_minute_discount_date] => 
              [informations] => Array
                (
                  [A részvételi díj nem tartalmazza] => baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítás díját (5420 Ft/fő), útlemondási díjat (1,3%), foglalási díjat (1500 Ft/fő 12 éven felül), az esetleges belépőket a helyszínen, valamint a felárakat és a helyszínen fizetendő idegenforgalmi adókat, belépőket. 

FIGYELEM! Szükséges útiokmány: érvényes útlevél! [A részvételi díj tartalmazza] => autóbuszos utazást, szállást reggelivel, programokat, magyar és helyi albán idegenvezetőt. [Ellátás (krt)] => reggeli, felár ellenében félpanzió [Fel- és leszállási lehetőség] => Ingyenes: Budapest, Kecskemét, Szeged

[Felárak és belépők] =>

[Időpontok] =>
8 nap/ 7 éj
2018. szeptember 25-október 2. (kedd-kedd)

[Minimum létszám] => 35 fő. Fakultatív program: minimum 25 fő.
Figyelem! Társítási lehetőség! [Program] =>
1. nap: Újvidék
Indulás reggel 5 órakor Budapestről. Pihenő Újvidéken, a bácskai szabad királyi városban. A városháza és a katolikus templom mellett felkeressük a hajdani tulajdonosáról, a Bánk bánban megénekelt Petur bánról elnevezett Péterváradi várat. Szálláshely elfoglalása Skopje környékén. 

2. nap: Skopje- Durres
Délelőtt városnézés Skopje-ban. Felkeressük a Mária Terézia emlékházat, majd átkelünk az ősi kőhídon, melynek végén egy kedves török bazár (carsija) vár minket. E város rövid jellemzője: „kicsi város sok, nagy műemlékkel”. Utazás Durres-be, Albánia kedvelt, hangulatos tengerparti üdülőhelyére. Séta a városban, majd szálláshely elfoglalása Durres-ben. 

3. nap: Kruja-Tirana
Ma fakultatív kirándulás Szkander bég szülővárosába (Ár: 10 EUR/fő)
Kruja-ba utazunk, ahol minden a nemzeti hős nevéhez fűződik. Sétánkat a „törökverő hős” lenyűgöző kilátást nyújtó váránál kezdjük – Albánia legrébebbi, hangulatos bazársorán áthaladva - majd a bég életét bemutató Néprajzi Múzeum épületeinél folytatjuk. Számos látnivaló található a hegyoldalba épült városban, köztük a Bektashi Teke derviskolostor is. Az óvárosi séta keretében rövid vásárlásra is lehetőség van. Továbbutazás Albánia nyüzsgő, színes fővárosába Tirana-ba. Városnézésünk során megtekintjük az egyedülálló látnivalókat, mint az Et'hem Bey mecset, melynek díszítése kívül-belül elvarázsol majd minket, az Óratorony, Egyetemi negyed, vagy a Parlament. Utunk során megkóstolhatják a híres albán Skenderbeu konyakot is. Délután visszaérkezés a Durres-ben található szálláshelyünkre.

4. nap: Butrint - Saranda
Elsőként a görög-albán határ menti Butrint városába utazunk, melyet a hegyoldalban kacskaringózva érjük el, és az UNESCO Világörökség része. A gyönyörű helyen fekvő római romváros nagyon szépen fennmaradt emlék, amit a császárok fontos hadikikötőként használtak. Megnézzük a Velencei kastélyt, gyönyörű kilátással a kéklő öbölre, a régészeti parkban pedig az ókori és  keresztény emlékek sajátos maradványait. Következő megállónk a Jón-tenger partján fekvő kedvelt albán nyaralóhely, Saranda lesz. A Korfu szigetével szemben fekvő üdülővároshoz lélegzetelállító tájakon keresztül jutunk el, nevét 40 mártírról kapta.  Festői tengerparti sétányán kellemes kávéházak és éttermek sorakoznak, valamint több római és bizánci fal- és épületmaradványt is találunk (pl: Ali pasa erőd). Szálláshely elfoglalása Saranda-ban. 

5. nap: Gjirokastra- Berat 
Utunk a Drino folyó völgyében fekvő, szépen megőrzött oszmánkori városok egy ritka példájához, Gjirokastra-ba vezet, mely világörökségünk része. A  lenyűgöző, teraszos elhelyezkedésű házak, az óratorony, a város fölé magasodó fenséges erődítmény a jelentős fegyvergyűjteményével, a bektasi imaház, a régi bazár kézműves boltjai és kávézói, a hangulatos, macskaköves, kanyargós utcákkal átszőtt óvárosa barangolásra csábítanak. Innen Berat "ezer ablakok városába"-ba utazunk. A hegyoldalban, egymás felett elhelyezkedő házak alkotják az Osumi- folyó partján elterülő múzeumváros csodás képét. Az egyedülálló látványnak köszönhetően, Albánia legszebb települése méltán került fel a világörökségek listájára. A látványt elragadó kincsek egészítik ki: a középkori fellegvár, a keresztény városrészben található számos templom, a székesegyház, a kanyargós, szűk utcák, lélegzetelállító iszlám mecsetek. Tartalmas kirándulásunk után elfoglaljuk szállásunkat Berat-ban. 

6. nap: Struga- Ohrid
Reggel utazás Macedónia ámulatba ejtő, kristálytiszta vízű, képeslapra illő, az Ohridi-tó északi partján fekvő, festői Struga városába, majd Ohrid városába, a bizánci stílus gyöngyszeméhez. Az egykori egyházi székhely történelmi épületei révén az UNESCO Világörökség része. A belváros megőrizte középkori fantasztikus atmoszféráját, girbe-gurba utcái az építészet csodálóinak Mekkája. A város ékköve a tó fölé magasodó Szent Jovan-templom, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a környező tájra. Meglátogatjuk a római színház romjait, a Plaosnikot. Vásárlási lehetőség a helyi különlegességnek számító, halpikkelyeiből készített gyöngyökből, majd megnézzük az utca végében található több mint ezer éves fát a „Cinar”-t. Éjszaka Ohridi tó környéke. 

7. nap: Ohridi tó környéke
A mai napunkon fakultatív kirándulást szervezünk az Ohridi-tó környékére (Ár: 15 EUR/fő). Elsőként megcsodálunk egy ie. 1500 körül a tóra épült házikókból álló, egyedülálló cölöpfalut. Minden kis ház látogatható, eredeti állapotú és belső berendezésű. A tó partján továbbhaladunk a világ legédesebb tiszta vizű forrásához, ahol a Crni Drim folyó ered. Kis csónakokkal vízre szállunk és megfigyeljük a forrás melletti élővilágot, ahogy a víz ereje kitör a mészkőből. Fantasztikus panoráma tárul elénk a Sveti Naum kolostorból, melyet fekvése Macedónia leghíresebb látnivalójává tett. Az ősi kolostort később Szent Naum kolostorának nevezték el és fontos ortodox zarándokhellyé vált.  Az albánok egyetlen királya, a kicsit szórakozott Zogu, a kolostort 1925-ben elajándékozta az akkori Jugoszláviának. Felesége a magyar, arisztokrata származású Apponyi Geraldine, a rövid életű albán királyság első és egyetlen királynéja volt, akit szépsége miatt az albán Sissi-ként emlegetnek. A kirándulás után visszatérünk szálláshelyünkre, az Ohridi-tó környékére. 

8. nap: Skopje- Budapest
Reggeli után hazafelé indulunk, de útközben még megállunk Skopje-ben. Macedónia fővárosa a különböző kultúrák határán alakult ki, óvárosában a templomok és a mecsetek is jól megférnek egymás mellett. Skopje óvárosa még ma is a török időket idézi: Kale-erőd, Daud pasa fürdője, Kursumli-hán (a legnagyobb skopjei karavánszeráj). Hazaérkezés a késő éjszakai órákban.

[Rövid ismertető] =>
Európa eldugott kincsei, az elfelejtett Albánia és Macedónia átmenetet képez a keleti és a nyugati világ között. Fedezze fel velünk Európa utolsó titkát a sasok földjén, és jöjjön velünk egy különleges utazásra a Balkán rejtelmes, de annál egzotikusabb szépségű tájaira. Élje át velünk a mindennapokat két, nem mindennapi ország egyedülálló, a világörökség listáin is szereplő látnivalói között. Albánia annyira lenyűgöző hely, hogy nehéz elhinni, ilyen helyek léteznek Európában: a méltóságteljes hegyvonulatok olyan gyönyörűek, mint Új-Zélandon, a tengerpart pedig a karibi szigetek hangulatát tükrözik. 
A kulturális és természeti kincsekben bővelkedő Balkán-félsziget egy részének legszebb látnivalóit igyekszünk megismertetni Önökkel a kereszt és a félhold árnyékában. 

[Szállás] =>
1 éjszaka Skopje környékén
2 éjszaka Durres
1 éjszaka Saranda
1 éjszaka Berat
2 éjszaka az Ohridi-tó környékén [Utazás] => légkondicionált autóbusszal (WC, videó).  Nincs éjszakai utazás! ) [images] => Array ( [0] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Albania_ezer_arca_Macedoniaval_tarkitva_8_nap7_ej-Durres-45346c.jpg [t] => ) [1] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Albania_ezer_arca_Macedoniaval_tarkitva_8_nap7_ej-Durres-56d93d.jpg [t] => ) [2] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Klasszikus_alban_korut_8_nap7_ej_005_3d35e8.jpg [t] => ) [3] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Klasszikus_alban_korut_8_nap7_ej_007_3d35e8.jpg [t] => ) [4] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Klasszikus_alban_korut_8_nap7_ej_010_3d35e8.jpg [t] => ) [5] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Albania_ezer_arca_Macedoniaval_tarkitva_8_nap7_ej-Durres-28bea8.jpg [t] => ) [6] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Klasszikus_alban_korut_8_nap7_ej_011_3d35e8.jpg [t] => ) [7] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Klasszikus_alban_korut_8_nap7_ej_013_3d35e8.jpg [t] => ) [8] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Albania_ezer_arca_Macedoniaval_tarkitva_8_nap7_ej-Durres-37ff21.jpg [t] => ) [9] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Albania_ezer_arca_Macedoniaval_tarkitva_8_nap7_ej-Durres-4574a3.jpg [t] => ) [10] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Albania_ezer_arca_Macedoniaval_tarkitva_8_nap7_ej-Durres-3e916b.jpg [t] => ) [11] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Albania_ezer_arca_Macedoniaval_tarkitva_8_nap7_ej-Durres-8222d8.jpg [t] => ) [12] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Albania_ezer_arca_Macedoniaval_tarkitva_8_nap7_ej-Durres-1a036e.jpg [t] => ) [13] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Albania_ezer_arca_Macedoniaval_tarkitva_8_nap7_ej-Durres-826a61.jpg [t] => ) [14] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Albania_ezer_arca_Macedoniaval_tarkitva_8_nap7_ej-Durres-65180d.jpg [t] => ) [15] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Albania_ezer_arca_Macedoniaval_tarkitva_8_nap7_ej-Durres-5d5bfb.jpg [t] => ) [16] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Albania_ezer_arca_Macedoniaval_tarkitva_8_nap7_ej-Durres-94a4a8.jpg [t] => ) [17] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Albania_ezer_arca_Macedoniaval_tarkitva_8_nap7_ej-Durres-94302e.jpg [t] => ) [18] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Albania_ezer_arca_Macedoniaval_tarkitva_8_nap7_ej-Durres-51e410.jpg [t] => ) [19] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Albania_ezer_arca_Macedoniaval_tarkitva_8_nap7_ej-Durres-8caec3.jpg [t] => ) [20] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Albania_ezer_arca_Macedoniaval_tarkitva_8_nap7_ej-Durres-a9343f.jpg [t] => ) [21] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Albania_ezer_arca_Macedoniaval_tarkitva_8_nap7_ej-Durres-afd1c6.jpg [t] => ) [22] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Albania_ezer_arca_Macedoniaval_tarkitva_8_nap7_ej-Durres-88e932.jpg [t] => ) [23] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Albania_ezer_arca_Macedoniaval_tarkitva_8_nap7_ej-Durres-23016e.jpg [t] => ) [24] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Albania_ezer_arca_Macedoniaval_tarkitva_8_nap7_ej-Durres-9cbbe6.jpg [t] => ) [25] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Albania_ezer_arca_Macedoniaval_tarkitva_8_nap7_ej-Durres-e81146.jpg [t] => ) [26] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Albania_ezer_arca_Macedoniaval_tarkitva_8_nap7_ej-Durres-b337c2.jpg [t] => ) [27] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Albania_ezer_arca_Macedoniaval_tarkitva_8_nap7_ej-Durres-6d1ebb.jpg [t] => ) [28] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Albania_ezer_arca_Macedoniaval_tarkitva_8_nap7_ej-Durres-0a706e.jpg [t] => ) [29] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Albania_ezer_arca_Macedoniaval_tarkitva_8_nap7_ej-Durres-263ac6.jpg [t] => ) [30] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Albania_ezer_arca_Macedoniaval_tarkitva_8_nap7_ej-Durres-b6b15d.jpg [t] => ) [31] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Albania_ezer_arca_Macedoniaval_tarkitva_8_nap7_ej-Durres-105c90.jpg [t] => ) [32] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Albania_ezer_arca_Macedoniaval_tarkitva_8_nap7_ej-Durres-893f07.jpg [t] => ) [33] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Albania_ezer_arca_Macedoniaval_tarkitva_8_nap7_ej-Durres-6b45c2.jpg [t] => ) [34] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Albania_ezer_arca_Macedoniaval_tarkitva_8_nap7_ej-Durres-795477.jpg [t] => ) [35] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Albania_ezer_arca_Macedoniaval_tarkitva_8_nap7_ej-Durres-21c575.jpg [t] => ) [36] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Albania_ezer_arca_Macedoniaval_tarkitva_8_nap7_ej-Durres-f41b44.jpg [t] => ) [37] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Albania_ezer_arca_Macedoniaval_tarkitva_8_nap7_ej-Durres-cf8c6a.jpg [t] => ) [38] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Albania_ezer_arca_Macedoniaval_tarkitva_8_nap7_ej-Durres-1097e8.jpg [t] => ) [39] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Klasszikus_alban_korut_8_nap7_ej_009_3d35e8.jpg [t] => ) [40] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Albania_ezer_arca_Macedoniaval_tarkitva_8_nap7_ej-Durres-96d760.jpg [t] => ) [41] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Klasszikus_alban_korut_8_nap7_ej_001_3d35e8.jpg [t] => ) [42] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Albania_ezer_arca_Macedoniaval_tarkitva_8_nap7_ej-Durres-d28c4d.jpg [t] => ) [43] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Albania_ezer_arca_Macedoniaval_tarkitva_8_nap7_ej-Durres-0b6099.jpg [t] => ) [44] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Albania_ezer_arca_Macedoniaval_tarkitva_8_nap7_ej-Durres-607e62.jpg [t] => ) [45] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Albania_ezer_arca_Macedoniaval_tarkitva_8_nap7_ej-Durres-c76470.jpg [t] => ) [46] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Klasszikus_alban_korut_8_nap7_ej_003_3d35e8.jpg [t] => ) [47] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Klasszikus_alban_korut_8_nap7_ej_004_3d35e8.jpg [t] => ) ) [is_ski] => [is_sport] => [is_active] => 1 [num_viewed] => 0 [num_trip] => 12 [tour_operator_id] => 75 [departure_locations] => [group_id] => 1639681 [slug] => albania-ezer-arca-macedoniaval-tarkitva-8-nap7-ej [created_at] => 2018-08-10 21:48:56 [updated_at] => 2018-08-10 21:48:56 [Rooms] => Array ( [0] => Array ( [id] => 30739228 [serial_number] => [name] => 2 ágyas [num_people] => 2 [num_extra_people] => 0 [min_adults] => 2 [min_people] => 2 [ages] => Array ( [Felnőtt] => Array ( [from] => 18 [to] => 99 ) ) [adult_from] => [adult_to] => [child_from] => [child_to] => [baby_from] => [baby_to] => [capacity] => 0 [program_id] => 1639681 [Program] => ) [1] => Array ( [id] => 42718227 [serial_number] => [name] => Egyágyas [num_people] => 1 [num_extra_people] => 0 [min_adults] => 1 [min_people] => 1 [ages] => Array ( [Felnőtt] => Array ( [from] => 18 [to] => 99 ) ) [adult_from] => [adult_to] => [child_from] => [child_to] => [baby_from] => [baby_to] => [capacity] => 0 [program_id] => 1639681 [Program] => ) ) [Locations] => Array ( [1] => Array ( [id] => 1 [name] => Albánia [replaced_name] => albania albania-montenegro-macedonia albania-felfedezese korutazas-albaniaban alban-tengerpart [short_name] => AL [long_name] => Albánia [type] => country [parent_id] => [coordinates] => Array ( [lat] => 41.1533 [lng] => 20.1683 [map] => Array ( [NE] => Array ( [lat] => 42.6611 [lng] => 21.0572 ) [SW] => Array ( [lat] => 39.6447 [lng] => 19.2639 ) ) ) [num_program] => 32 [yahoo_woeid] => [slug] => albania ) [1092] => Array ( [id] => 1092 [name] => Durres [replaced_name] => durres durres-albania [short_name] => [long_name] => Albánia, Durres [type] => city [parent_id] => 1 [coordinates] => Array ( [lat] => 41.3167 [lng] => 19.45 [map] => Array ( [NE] => Array ( [lat] => 41.3809 [lng] => 19.5148 ) [SW] => Array ( [lat] => 41.2817 [lng] => 19.4184 ) ) ) [num_program] => 22 [yahoo_woeid] => 469692 [slug] => durres ) ) [description_short] => ... [location_text] => Albánia,Durres [img] => http://static3.lagrotta.hu/Albania_ezer_arca_Macedoniaval_tarkitva_8_nap7_ej-Durres-45346c.jpg [AccommodationTypes] => Array ( [0] => Array ( [label] => Hotel ) ) [Ratings] => Array ( [0] => Array ( [label] => *** ) ) ) [Trip] => Array ( [id] => 1861629856 [parent_id] => [num_adults] => 3 [num_children] => 0 [room_id] => 30739228 [program_id] => 1639681 [date_from] => 2018-09-25 [date_to] => 2018-10-02 [num_nights] => 7 [num_days] => 8 [min_nights] => 7 [is_seasonal] => [food_service_id] => 75 [road_type_id] => 72 [road_information] => Array ( [ID] => 1(18-99);1(18-99);1(18-99) [ages] => 1(18-99);1(18-99);1(18-99) [dep_airport] => [Indulási helyszín] => [Érkezési helyszín] => ) [transport_id] => [discount] => 0 [capacity] => [prices] => Array ( [0] => Array ( [name] => Részvételi díj [value] => 377685 [cValue] => 0 [currId] => 1 [qty] => 1 [required] => 1 [storno] => 0 [unit] => foglalás [optId] => ) [1] => Array ( [name] => Sztornó Biztosítás [value] => 4910 [cValue] => 0 [currId] => 1 [qty] => 1 [required] => 1 [storno] => 0 [unit] => foglalás [optId] => ) [2] => Array ( [name] => Foglalási díj [value] => 1500 [cValue] => 0 [currId] => 1 [qty] => 3 [required] => 1 [storno] => 0 [unit] => fő [optId] => ) ) [base_price_huf] => 17985 [bait_price_huf] => 125895 [bait_price] => 125895 [bait_price_currency_id] => 1 [created_at] => 2018-08-10 21:49:22 [updated_at] => 2018-08-10 21:49:22 [Room] => Array ( [id] => 30739228 [serial_number] => [name] => 2 ágyas [num_people] => 2 [num_extra_people] => 0 [min_adults] => 2 [min_people] => 2 [ages] => Array ( [Felnőtt] => Array ( [from] => 18 [to] => 99 ) ) [adult_from] => [adult_to] => [child_from] => [child_to] => [baby_from] => [baby_to] => [capacity] => 0 [program_id] => 1639681 ) [FoodService] => Array ( [id] => 75 [name] => Reggeli [type] => food_service ) [RoadType] => Array ( [id] => 72 [name] => Busz [type] => road_type ) [url] => /albania/-/durres/albania-ezer-arca-macedoniaval-tarkitva-8-nap7-ej/1861629856 [trip_name] => 3 felnőtt [Price] => Array ( [bait_price] => 125895 [bait_price_currency_name] => HUF [bait_price_huf] => 125895 [base_price_huf] => 17985 ) [food_service] => Reggeli [road_type] => Busz ) [Tags] => Array ( [category] => Array ( [3] => Körutazás ) [rating] => Array ( [64] => *** ) [accommodation_type] => Array ( [84] => Hotel ) ) [Weather] => Array ( ) ) ) [escapingMethod:protected] => esc_specialchars )

$program

sfOutputEscaperArrayDecorator Object
(
  [count:sfOutputEscaperArrayDecorator:private] => 27
  [value:protected] => Array
    (
      [id] => 1639681
      [data_part] => 4
      [serial_number] => 3d35e8b8-6651-463d-b86f-6b7c6be2d90b
      [name] => Albánia ezer arca Macedóniával tarkítva 8 nap/7 éj
      [description] => Albánia ezer arca Macedóniával tarkítva 8 nap/7 éj
      [distance] => 
      [distance_from] => 
      [accommodations] => Array
        (
          [0] => Array
            (
              [address] => 
              [coordinates] => Array
                (
                  [0] => 
                  [1] => 
                )

              [name] => Albánia ezer arca Macedóniával tarkítva 8 nap/7 éj
              [rating] => 64
            )

        )

      [first_minute_discount] => 0
      [first_minute_discount_date] => 
      [informations] => Array
        (
          [A részvételi díj nem tartalmazza] => baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítás díját (5420 Ft/fő), útlemondási díjat (1,3%), foglalási díjat (1500 Ft/fő 12 éven felül), az esetleges belépőket a helyszínen, valamint a felárakat és a helyszínen fizetendő idegenforgalmi adókat, belépőket. 

FIGYELEM! Szükséges útiokmány: érvényes útlevél! [A részvételi díj tartalmazza] => autóbuszos utazást, szállást reggelivel, programokat, magyar és helyi albán idegenvezetőt. [Ellátás (krt)] => reggeli, felár ellenében félpanzió [Fel- és leszállási lehetőség] => Ingyenes: Budapest, Kecskemét, Szeged

[Felárak és belépők] =>

[Időpontok] =>
8 nap/ 7 éj
2018. szeptember 25-október 2. (kedd-kedd)

[Minimum létszám] => 35 fő. Fakultatív program: minimum 25 fő.
Figyelem! Társítási lehetőség! [Program] =>
1. nap: Újvidék
Indulás reggel 5 órakor Budapestről. Pihenő Újvidéken, a bácskai szabad királyi városban. A városháza és a katolikus templom mellett felkeressük a hajdani tulajdonosáról, a Bánk bánban megénekelt Petur bánról elnevezett Péterváradi várat. Szálláshely elfoglalása Skopje környékén. 

2. nap: Skopje- Durres
Délelőtt városnézés Skopje-ban. Felkeressük a Mária Terézia emlékházat, majd átkelünk az ősi kőhídon, melynek végén egy kedves török bazár (carsija) vár minket. E város rövid jellemzője: „kicsi város sok, nagy műemlékkel”. Utazás Durres-be, Albánia kedvelt, hangulatos tengerparti üdülőhelyére. Séta a városban, majd szálláshely elfoglalása Durres-ben. 

3. nap: Kruja-Tirana
Ma fakultatív kirándulás Szkander bég szülővárosába (Ár: 10 EUR/fő)
Kruja-ba utazunk, ahol minden a nemzeti hős nevéhez fűződik. Sétánkat a „törökverő hős” lenyűgöző kilátást nyújtó váránál kezdjük – Albánia legrébebbi, hangulatos bazársorán áthaladva - majd a bég életét bemutató Néprajzi Múzeum épületeinél folytatjuk. Számos látnivaló található a hegyoldalba épült városban, köztük a Bektashi Teke derviskolostor is. Az óvárosi séta keretében rövid vásárlásra is lehetőség van. Továbbutazás Albánia nyüzsgő, színes fővárosába Tirana-ba. Városnézésünk során megtekintjük az egyedülálló látnivalókat, mint az Et'hem Bey mecset, melynek díszítése kívül-belül elvarázsol majd minket, az Óratorony, Egyetemi negyed, vagy a Parlament. Utunk során megkóstolhatják a híres albán Skenderbeu konyakot is. Délután visszaérkezés a Durres-ben található szálláshelyünkre.

4. nap: Butrint - Saranda
Elsőként a görög-albán határ menti Butrint városába utazunk, melyet a hegyoldalban kacskaringózva érjük el, és az UNESCO Világörökség része. A gyönyörű helyen fekvő római romváros nagyon szépen fennmaradt emlék, amit a császárok fontos hadikikötőként használtak. Megnézzük a Velencei kastélyt, gyönyörű kilátással a kéklő öbölre, a régészeti parkban pedig az ókori és  keresztény emlékek sajátos maradványait. Következő megállónk a Jón-tenger partján fekvő kedvelt albán nyaralóhely, Saranda lesz. A Korfu szigetével szemben fekvő üdülővároshoz lélegzetelállító tájakon keresztül jutunk el, nevét 40 mártírról kapta.  Festői tengerparti sétányán kellemes kávéházak és éttermek sorakoznak, valamint több római és bizánci fal- és épületmaradványt is találunk (pl: Ali pasa erőd). Szálláshely elfoglalása Saranda-ban. 

5. nap: Gjirokastra- Berat 
Utunk a Drino folyó völgyében fekvő, szépen megőrzött oszmánkori városok egy ritka példájához, Gjirokastra-ba vezet, mely világörökségünk része. A  lenyűgöző, teraszos elhelyezkedésű házak, az óratorony, a város fölé magasodó fenséges erődítmény a jelentős fegyvergyűjteményével, a bektasi imaház, a régi bazár kézműves boltjai és kávézói, a hangulatos, macskaköves, kanyargós utcákkal átszőtt óvárosa barangolásra csábítanak. Innen Berat "ezer ablakok városába"-ba utazunk. A hegyoldalban, egymás felett elhelyezkedő házak alkotják az Osumi- folyó partján elterülő múzeumváros csodás képét. Az egyedülálló látványnak köszönhetően, Albánia legszebb települése méltán került fel a világörökségek listájára. A látványt elragadó kincsek egészítik ki: a középkori fellegvár, a keresztény városrészben található számos templom, a székesegyház, a kanyargós, szűk utcák, lélegzetelállító iszlám mecsetek. Tartalmas kirándulásunk után elfoglaljuk szállásunkat Berat-ban. 

6. nap: Struga- Ohrid
Reggel utazás Macedónia ámulatba ejtő, kristálytiszta vízű, képeslapra illő, az Ohridi-tó északi partján fekvő, festői Struga városába, majd Ohrid városába, a bizánci stílus gyöngyszeméhez. Az egykori egyházi székhely történelmi épületei révén az UNESCO Világörökség része. A belváros megőrizte középkori fantasztikus atmoszféráját, girbe-gurba utcái az építészet csodálóinak Mekkája. A város ékköve a tó fölé magasodó Szent Jovan-templom, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a környező tájra. Meglátogatjuk a római színház romjait, a Plaosnikot. Vásárlási lehetőség a helyi különlegességnek számító, halpikkelyeiből készített gyöngyökből, majd megnézzük az utca végében található több mint ezer éves fát a „Cinar”-t. Éjszaka Ohridi tó környéke. 

7. nap: Ohridi tó környéke
A mai napunkon fakultatív kirándulást szervezünk az Ohridi-tó környékére (Ár: 15 EUR/fő). Elsőként megcsodálunk egy ie. 1500 körül a tóra épült házikókból álló, egyedülálló cölöpfalut. Minden kis ház látogatható, eredeti állapotú és belső berendezésű. A tó partján továbbhaladunk a világ legédesebb tiszta vizű forrásához, ahol a Crni Drim folyó ered. Kis csónakokkal vízre szállunk és megfigyeljük a forrás melletti élővilágot, ahogy a víz ereje kitör a mészkőből. Fantasztikus panoráma tárul elénk a Sveti Naum kolostorból, melyet fekvése Macedónia leghíresebb látnivalójává tett. Az ősi kolostort később Szent Naum kolostorának nevezték el és fontos ortodox zarándokhellyé vált.  Az albánok egyetlen királya, a kicsit szórakozott Zogu, a kolostort 1925-ben elajándékozta az akkori Jugoszláviának. Felesége a magyar, arisztokrata származású Apponyi Geraldine, a rövid életű albán királyság első és egyetlen királynéja volt, akit szépsége miatt az albán Sissi-ként emlegetnek. A kirándulás után visszatérünk szálláshelyünkre, az Ohridi-tó környékére. 

8. nap: Skopje- Budapest
Reggeli után hazafelé indulunk, de útközben még megállunk Skopje-ben. Macedónia fővárosa a különböző kultúrák határán alakult ki, óvárosában a templomok és a mecsetek is jól megférnek egymás mellett. Skopje óvárosa még ma is a török időket idézi: Kale-erőd, Daud pasa fürdője, Kursumli-hán (a legnagyobb skopjei karavánszeráj). Hazaérkezés a késő éjszakai órákban.

[Rövid ismertető] =>
Európa eldugott kincsei, az elfelejtett Albánia és Macedónia átmenetet képez a keleti és a nyugati világ között. Fedezze fel velünk Európa utolsó titkát a sasok földjén, és jöjjön velünk egy különleges utazásra a Balkán rejtelmes, de annál egzotikusabb szépségű tájaira. Élje át velünk a mindennapokat két, nem mindennapi ország egyedülálló, a világörökség listáin is szereplő látnivalói között. Albánia annyira lenyűgöző hely, hogy nehéz elhinni, ilyen helyek léteznek Európában: a méltóságteljes hegyvonulatok olyan gyönyörűek, mint Új-Zélandon, a tengerpart pedig a karibi szigetek hangulatát tükrözik. 
A kulturális és természeti kincsekben bővelkedő Balkán-félsziget egy részének legszebb látnivalóit igyekszünk megismertetni Önökkel a kereszt és a félhold árnyékában. 

[Szállás] =>
1 éjszaka Skopje környékén
2 éjszaka Durres
1 éjszaka Saranda
1 éjszaka Berat
2 éjszaka az Ohridi-tó környékén [Utazás] => légkondicionált autóbusszal (WC, videó).  Nincs éjszakai utazás! ) [images] => Array ( [0] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Albania_ezer_arca_Macedoniaval_tarkitva_8_nap7_ej-Durres-45346c.jpg [t] => ) [1] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Albania_ezer_arca_Macedoniaval_tarkitva_8_nap7_ej-Durres-56d93d.jpg [t] => ) [2] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Klasszikus_alban_korut_8_nap7_ej_005_3d35e8.jpg [t] => ) [3] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Klasszikus_alban_korut_8_nap7_ej_007_3d35e8.jpg [t] => ) [4] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Klasszikus_alban_korut_8_nap7_ej_010_3d35e8.jpg [t] => ) [5] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Albania_ezer_arca_Macedoniaval_tarkitva_8_nap7_ej-Durres-28bea8.jpg [t] => ) [6] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Klasszikus_alban_korut_8_nap7_ej_011_3d35e8.jpg [t] => ) [7] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Klasszikus_alban_korut_8_nap7_ej_013_3d35e8.jpg [t] => ) [8] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Albania_ezer_arca_Macedoniaval_tarkitva_8_nap7_ej-Durres-37ff21.jpg [t] => ) [9] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Albania_ezer_arca_Macedoniaval_tarkitva_8_nap7_ej-Durres-4574a3.jpg [t] => ) [10] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Albania_ezer_arca_Macedoniaval_tarkitva_8_nap7_ej-Durres-3e916b.jpg [t] => ) [11] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Albania_ezer_arca_Macedoniaval_tarkitva_8_nap7_ej-Durres-8222d8.jpg [t] => ) [12] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Albania_ezer_arca_Macedoniaval_tarkitva_8_nap7_ej-Durres-1a036e.jpg [t] => ) [13] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Albania_ezer_arca_Macedoniaval_tarkitva_8_nap7_ej-Durres-826a61.jpg [t] => ) [14] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Albania_ezer_arca_Macedoniaval_tarkitva_8_nap7_ej-Durres-65180d.jpg [t] => ) [15] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Albania_ezer_arca_Macedoniaval_tarkitva_8_nap7_ej-Durres-5d5bfb.jpg [t] => ) [16] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Albania_ezer_arca_Macedoniaval_tarkitva_8_nap7_ej-Durres-94a4a8.jpg [t] => ) [17] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Albania_ezer_arca_Macedoniaval_tarkitva_8_nap7_ej-Durres-94302e.jpg [t] => ) [18] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Albania_ezer_arca_Macedoniaval_tarkitva_8_nap7_ej-Durres-51e410.jpg [t] => ) [19] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Albania_ezer_arca_Macedoniaval_tarkitva_8_nap7_ej-Durres-8caec3.jpg [t] => ) [20] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Albania_ezer_arca_Macedoniaval_tarkitva_8_nap7_ej-Durres-a9343f.jpg [t] => ) [21] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Albania_ezer_arca_Macedoniaval_tarkitva_8_nap7_ej-Durres-afd1c6.jpg [t] => ) [22] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Albania_ezer_arca_Macedoniaval_tarkitva_8_nap7_ej-Durres-88e932.jpg [t] => ) [23] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Albania_ezer_arca_Macedoniaval_tarkitva_8_nap7_ej-Durres-23016e.jpg [t] => ) [24] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Albania_ezer_arca_Macedoniaval_tarkitva_8_nap7_ej-Durres-9cbbe6.jpg [t] => ) [25] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Albania_ezer_arca_Macedoniaval_tarkitva_8_nap7_ej-Durres-e81146.jpg [t] => ) [26] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Albania_ezer_arca_Macedoniaval_tarkitva_8_nap7_ej-Durres-b337c2.jpg [t] => ) [27] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Albania_ezer_arca_Macedoniaval_tarkitva_8_nap7_ej-Durres-6d1ebb.jpg [t] => ) [28] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Albania_ezer_arca_Macedoniaval_tarkitva_8_nap7_ej-Durres-0a706e.jpg [t] => ) [29] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Albania_ezer_arca_Macedoniaval_tarkitva_8_nap7_ej-Durres-263ac6.jpg [t] => ) [30] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Albania_ezer_arca_Macedoniaval_tarkitva_8_nap7_ej-Durres-b6b15d.jpg [t] => ) [31] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Albania_ezer_arca_Macedoniaval_tarkitva_8_nap7_ej-Durres-105c90.jpg [t] => ) [32] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Albania_ezer_arca_Macedoniaval_tarkitva_8_nap7_ej-Durres-893f07.jpg [t] => ) [33] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Albania_ezer_arca_Macedoniaval_tarkitva_8_nap7_ej-Durres-6b45c2.jpg [t] => ) [34] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Albania_ezer_arca_Macedoniaval_tarkitva_8_nap7_ej-Durres-795477.jpg [t] => ) [35] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Albania_ezer_arca_Macedoniaval_tarkitva_8_nap7_ej-Durres-21c575.jpg [t] => ) [36] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Albania_ezer_arca_Macedoniaval_tarkitva_8_nap7_ej-Durres-f41b44.jpg [t] => ) [37] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Albania_ezer_arca_Macedoniaval_tarkitva_8_nap7_ej-Durres-cf8c6a.jpg [t] => ) [38] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Albania_ezer_arca_Macedoniaval_tarkitva_8_nap7_ej-Durres-1097e8.jpg [t] => ) [39] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Klasszikus_alban_korut_8_nap7_ej_009_3d35e8.jpg [t] => ) [40] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Albania_ezer_arca_Macedoniaval_tarkitva_8_nap7_ej-Durres-96d760.jpg [t] => ) [41] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Klasszikus_alban_korut_8_nap7_ej_001_3d35e8.jpg [t] => ) [42] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Albania_ezer_arca_Macedoniaval_tarkitva_8_nap7_ej-Durres-d28c4d.jpg [t] => ) [43] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Albania_ezer_arca_Macedoniaval_tarkitva_8_nap7_ej-Durres-0b6099.jpg [t] => ) [44] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Albania_ezer_arca_Macedoniaval_tarkitva_8_nap7_ej-Durres-607e62.jpg [t] => ) [45] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Albania_ezer_arca_Macedoniaval_tarkitva_8_nap7_ej-Durres-c76470.jpg [t] => ) [46] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Klasszikus_alban_korut_8_nap7_ej_003_3d35e8.jpg [t] => ) [47] => Array ( [a] => [f] => http://static3.lagrotta.hu/Klasszikus_alban_korut_8_nap7_ej_004_3d35e8.jpg [t] => ) ) [is_ski] => [is_sport] => [is_active] => 1 [num_viewed] => 0 [num_trip] => 12 [tour_operator_id] => 75 [departure_locations] => [group_id] => 1639681 [slug] => albania-ezer-arca-macedoniaval-tarkitva-8-nap7-ej [created_at] => 2018-08-10 21:48:56 [updated_at] => 2018-08-10 21:48:56 [Rooms] => Array ( [0] => Array ( [id] => 30739228 [serial_number] => [name] => 2 ágyas [num_people] => 2 [num_extra_people] => 0 [min_adults] => 2 [min_people] => 2 [ages] => Array ( [Felnőtt] => Array ( [from] => 18 [to] => 99 ) ) [adult_from] => [adult_to] => [child_from] => [child_to] => [baby_from] => [baby_to] => [capacity] => 0 [program_id] => 1639681 [Program] => ) [1] => Array ( [id] => 42718227 [serial_number] => [name] => Egyágyas [num_people] => 1 [num_extra_people] => 0 [min_adults] => 1 [min_people] => 1 [ages] => Array ( [Felnőtt] => Array ( [from] => 18 [to] => 99 ) ) [adult_from] => [adult_to] => [child_from] => [child_to] => [baby_from] => [baby_to] => [capacity] => 0 [program_id] => 1639681 [Program] => ) ) [Locations] => Array ( [1] => Array ( [id] => 1 [name] => Albánia [replaced_name] => albania albania-montenegro-macedonia albania-felfedezese korutazas-albaniaban alban-tengerpart [short_name] => AL [long_name] => Albánia [type] => country [parent_id] => [coordinates] => Array ( [lat] => 41.1533 [lng] => 20.1683 [map] => Array ( [NE] => Array ( [lat] => 42.6611 [lng] => 21.0572 ) [SW] => Array ( [lat] => 39.6447 [lng] => 19.2639 ) ) ) [num_program] => 32 [yahoo_woeid] => [slug] => albania ) [1092] => Array ( [id] => 1092 [name] => Durres [replaced_name] => durres durres-albania [short_name] => [long_name] => Albánia, Durres [type] => city [parent_id] => 1 [coordinates] => Array ( [lat] => 41.3167 [lng] => 19.45 [map] => Array ( [NE] => Array ( [lat] => 41.3809 [lng] => 19.5148 ) [SW] => Array ( [lat] => 41.2817 [lng] => 19.4184 ) ) ) [num_program] => 22 [yahoo_woeid] => 469692 [slug] => durres ) ) [description_short] => ... [location_text] => Albánia,Durres ) [escapingMethod:protected] => esc_specialchars )

$trip

sfOutputEscaperArrayDecorator Object
(
  [count:sfOutputEscaperArrayDecorator:private] => 30
  [value:protected] => Array
    (
      [id] => 1861629856
      [parent_id] => 
      [num_adults] => 3
      [num_children] => 0
      [room_id] => 30739228
      [program_id] => 1639681
      [date_from] => 2018-09-25
      [date_to] => 2018-10-02
      [num_nights] => 7
      [num_days] => 8
      [min_nights] => 7
      [is_seasonal] => 
      [food_service_id] => 75
      [road_type_id] => 72
      [road_information] => Array
        (
          [ID] => 1(18-99);1(18-99);1(18-99)
          [ages] => 1(18-99);1(18-99);1(18-99)
          [dep_airport] => 
          [Indulási helyszín] => 
          [Érkezési helyszín] => 
        )

      [transport_id] => 
      [discount] => 0
      [capacity] => 
      [prices] => Array
        (
          [0] => Array
            (
              [name] => Részvételi díj
              [value] => 377685
              [cValue] => 0
              [currId] => 1
              [qty] => 1
              [required] => 1
              [storno] => 0
              [unit] => foglalás
              [optId] => 
            )

          [1] => Array
            (
              [name] => Sztornó Biztosítás
              [value] => 4910
              [cValue] => 0
              [currId] => 1
              [qty] => 1
              [required] => 1
              [storno] => 0
              [unit] => foglalás
              [optId] => 
            )

          [2] => Array
            (
              [name] => Foglalási díj
              [value] => 1500
              [cValue] => 0
              [currId] => 1
              [qty] => 3
              [required] => 1
              [storno] => 0
              [unit] => fő
              [optId] => 
            )

        )

      [base_price_huf] => 17985
      [bait_price_huf] => 125895
      [bait_price] => 125895
      [bait_price_currency_id] => 1
      [created_at] => 2018-08-10 21:49:22
      [updated_at] => 2018-08-10 21:49:22
      [Room] => Array
        (
          [id] => 30739228
          [serial_number] => 
          [name] => 2 ágyas
          [num_people] => 2
          [num_extra_people] => 0
          [min_adults] => 2
          [min_people] => 2
          [ages] => Array
            (
              [Felnőtt] => Array
                (
                  [from] => 18
                  [to] => 99
                )

            )

          [adult_from] => 
          [adult_to] => 
          [child_from] => 
          [child_to] => 
          [baby_from] => 
          [baby_to] => 
          [capacity] => 0
          [program_id] => 1639681
        )

      [FoodService] => Array
        (
          [id] => 75
          [name] => Reggeli
          [type] => food_service
        )

      [RoadType] => Array
        (
          [id] => 72
          [name] => Busz
          [type] => road_type
        )

      [url] => /albania/-/durres/albania-ezer-arca-macedoniaval-tarkitva-8-nap7-ej/1861629856
      [trip_name] => 3 felnőtt
    )

  [escapingMethod:protected] => esc_specialchars
)

$tags

sfOutputEscaperArrayDecorator Object
(
  [count:sfOutputEscaperArrayDecorator:private] => 3
  [value:protected] => Array
    (
      [category] => Array
        (
          [0] => Körutazás
        )

      [rating] => Array
        (
          [0] => ***
        )

      [accommodation_type] => Array
        (
          [0] => Hotel
        )

    )

  [escapingMethod:protected] => esc_specialchars
)

$tags_full


 

Albánia ezer arca Macedóniával tarkítva 8 nap/7 éj

Teljes ár
387.095 HUF
(3 felnőtt esetén)

Utazás alapadatai

3 csillag
Busz
3 felnőtt
2018-09-25, 8 nap / 7 éj
Albánia ezer arca Macedóniával tarkítva 8 nap/7 éj (***)
Reggeli
2 ágyas

Le ne maradj!

Albánia ezer arca Macedóniával tarkítva 8 nap/7 éj

A részvételi díj nem tartalmazza

baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítás díját (5420 Ft/fő), útlemondási díjat (1,3%), foglalási díjat (1500 Ft/fő 12 éven felül), az esetleges belépőket a helyszínen, valamint a felárakat és a helyszínen fizetendő idegenforgalmi adókat, belépőket.

FIGYELEM! Szükséges útiokmány: érvényes útlevél!

A részvételi díj tartalmazza

autóbuszos utazást, szállást reggelivel, programokat, magyar és helyi albán idegenvezetőt.

Ellátás (krt)

reggeli, felár ellenében félpanzió

Fel- és leszállási lehetőség

Ingyenes: Budapest, Kecskemét, Szeged

Felárak és belépőkIdőpontok


8 nap/ 7 éj
2018. szeptember 25-október 2. (kedd-kedd)

Minimum létszám

35 fő. Fakultatív program: minimum 25 fő.
Figyelem! Társítási lehetőség!

Program


1. nap: Újvidék
Indulás reggel 5 órakor Budapestről. Pihenő Újvidéken, a bácskai szabad királyi városban. A városháza és a katolikus templom mellett felkeressük a hajdani tulajdonosáról, a Bánk bánban megénekelt Petur bánról elnevezett Péterváradi várat. Szálláshely elfoglalása Skopje környékén. 

2. nap: Skopje- Durres
Délelőtt városnézés Skopje-ban. Felkeressük a Mária Terézia emlékházat, majd átkelünk az ősi kőhídon, melynek végén egy kedves török bazár (carsija) vár minket. E város rövid jellemzője: „kicsi város sok, nagy műemlékkel”. Utazás Durres-be, Albánia kedvelt, hangulatos tengerparti üdülőhelyére. Séta a városban, majd szálláshely elfoglalása Durres-ben. 

3. nap: Kruja-Tirana
Ma fakultatív kirándulás Szkander bég szülővárosába (Ár: 10 EUR/fő)
Kruja-ba utazunk, ahol minden a nemzeti hős nevéhez fűződik. Sétánkat a „törökverő hős” lenyűgöző kilátást nyújtó váránál kezdjük – Albánia legrébebbi, hangulatos bazársorán áthaladva - majd a bég életét bemutató Néprajzi Múzeum épületeinél folytatjuk. Számos látnivaló található a hegyoldalba épült városban, köztük a Bektashi Teke derviskolostor is. Az óvárosi séta keretében rövid vásárlásra is lehetőség van. Továbbutazás Albánia nyüzsgő, színes fővárosába Tirana-ba. Városnézésünk során megtekintjük az egyedülálló látnivalókat, mint az Et'hem Bey mecset, melynek díszítése kívül-belül elvarázsol majd minket, az Óratorony, Egyetemi negyed, vagy a Parlament. Utunk során megkóstolhatják a híres albán Skenderbeu konyakot is. Délután visszaérkezés a Durres-ben található szálláshelyünkre.

4. nap: Butrint - Saranda
Elsőként a görög-albán határ menti Butrint városába utazunk, melyet a hegyoldalban kacskaringózva érjük el, és az UNESCO Világörökség része. A gyönyörű helyen fekvő római romváros nagyon szépen fennmaradt emlék, amit a császárok fontos hadikikötőként használtak. Megnézzük a Velencei kastélyt, gyönyörű kilátással a kéklő öbölre, a régészeti parkban pedig az ókori és  keresztény emlékek sajátos maradványait. Következő megállónk a Jón-tenger partján fekvő kedvelt albán nyaralóhely, Saranda lesz. A Korfu szigetével szemben fekvő üdülővároshoz lélegzetelállító tájakon keresztül jutunk el, nevét 40 mártírról kapta.  Festői tengerparti sétányán kellemes kávéházak és éttermek sorakoznak, valamint több római és bizánci fal- és épületmaradványt is találunk (pl: Ali pasa erőd). Szálláshely elfoglalása Saranda-ban. 

5. nap: Gjirokastra- Berat 
Utunk a Drino folyó völgyében fekvő, szépen megőrzött oszmánkori városok egy ritka példájához, Gjirokastra-ba vezet, mely világörökségünk része. A  lenyűgöző, teraszos elhelyezkedésű házak, az óratorony, a város fölé magasodó fenséges erődítmény a jelentős fegyvergyűjteményével, a bektasi imaház, a régi bazár kézműves boltjai és kávézói, a hangulatos, macskaköves, kanyargós utcákkal átszőtt óvárosa barangolásra csábítanak. Innen Berat "ezer ablakok városába"-ba utazunk. A hegyoldalban, egymás felett elhelyezkedő házak alkotják az Osumi- folyó partján elterülő múzeumváros csodás képét. Az egyedülálló látványnak köszönhetően, Albánia legszebb települése méltán került fel a világörökségek listájára. A látványt elragadó kincsek egészítik ki: a középkori fellegvár, a keresztény városrészben található számos templom, a székesegyház, a kanyargós, szűk utcák, lélegzetelállító iszlám mecsetek. Tartalmas kirándulásunk után elfoglaljuk szállásunkat Berat-ban. 

6. nap: Struga- Ohrid
Reggel utazás Macedónia ámulatba ejtő, kristálytiszta vízű, képeslapra illő, az Ohridi-tó északi partján fekvő, festői Struga városába, majd Ohrid városába, a bizánci stílus gyöngyszeméhez. Az egykori egyházi székhely történelmi épületei révén az UNESCO Világörökség része. A belváros megőrizte középkori fantasztikus atmoszféráját, girbe-gurba utcái az építészet csodálóinak Mekkája. A város ékköve a tó fölé magasodó Szent Jovan-templom, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a környező tájra. Meglátogatjuk a római színház romjait, a Plaosnikot. Vásárlási lehetőség a helyi különlegességnek számító, halpikkelyeiből készített gyöngyökből, majd megnézzük az utca végében található több mint ezer éves fát a „Cinar”-t. Éjszaka Ohridi tó környéke. 

7. nap: Ohridi tó környéke
A mai napunkon fakultatív kirándulást szervezünk az Ohridi-tó környékére (Ár: 15 EUR/fő). Elsőként megcsodálunk egy ie. 1500 körül a tóra épült házikókból álló, egyedülálló cölöpfalut. Minden kis ház látogatható, eredeti állapotú és belső berendezésű. A tó partján továbbhaladunk a világ legédesebb tiszta vizű forrásához, ahol a Crni Drim folyó ered. Kis csónakokkal vízre szállunk és megfigyeljük a forrás melletti élővilágot, ahogy a víz ereje kitör a mészkőből. Fantasztikus panoráma tárul elénk a Sveti Naum kolostorból, melyet fekvése Macedónia leghíresebb látnivalójává tett. Az ősi kolostort később Szent Naum kolostorának nevezték el és fontos ortodox zarándokhellyé vált.  Az albánok egyetlen királya, a kicsit szórakozott Zogu, a kolostort 1925-ben elajándékozta az akkori Jugoszláviának. Felesége a magyar, arisztokrata származású Apponyi Geraldine, a rövid életű albán királyság első és egyetlen királynéja volt, akit szépsége miatt az albán Sissi-ként emlegetnek. A kirándulás után visszatérünk szálláshelyünkre, az Ohridi-tó környékére. 

8. nap: Skopje- Budapest
Reggeli után hazafelé indulunk, de útközben még megállunk Skopje-ben. Macedónia fővárosa a különböző kultúrák határán alakult ki, óvárosában a templomok és a mecsetek is jól megférnek egymás mellett. Skopje óvárosa még ma is a török időket idézi: Kale-erőd, Daud pasa fürdője, Kursumli-hán (a legnagyobb skopjei karavánszeráj). Hazaérkezés a késő éjszakai órákban.

Rövid ismertető


Európa eldugott kincsei, az elfelejtett Albánia és Macedónia átmenetet képez a keleti és a nyugati világ között. Fedezze fel velünk Európa utolsó titkát a sasok földjén, és jöjjön velünk egy különleges utazásra a Balkán rejtelmes, de annál egzotikusabb szépségű tájaira. Élje át velünk a mindennapokat két, nem mindennapi ország egyedülálló, a világörökség listáin is szereplő látnivalói között. Albánia annyira lenyűgöző hely, hogy nehéz elhinni, ilyen helyek léteznek Európában: a méltóságteljes hegyvonulatok olyan gyönyörűek, mint Új-Zélandon, a tengerpart pedig a karibi szigetek hangulatát tükrözik. 
A kulturális és természeti kincsekben bővelkedő Balkán-félsziget egy részének legszebb látnivalóit igyekszünk megismertetni Önökkel a kereszt és a félhold árnyékában. 

Szállás


1 éjszaka Skopje környékén
2 éjszaka Durres
1 éjszaka Saranda
1 éjszaka Berat
2 éjszaka az Ohridi-tó környékén

Utazás

légkondicionált autóbusszal (WC, videó).  Nincs éjszakai utazás!

Érintett területek

 • Albánia
 • Durres

További ajánlatok (árak és időpontok)

Indulási időpont

Kérjük válassza ki az önnek megfelelő indulási időpontot

Ajánlatok szűkítése

Az alábbi feltételek megadásával pontosíthatja az ajánlatot

Ajánlatok

Kérjük válasszon a lenti lehetőségek közül, utána meg tudja adni az utasok számát és kiválaszthatja a kívánt szobatípust / elhelyezést. (Az itt szerepltetett ár a Szervező által megadott 1 fő részvételi díja)


A honlapon szereplő helyesírási hibákért, aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért, valamint a képekben, leírásokban fellelhető hibákért, eltérésekért a felelősséget nem vállaljuk. Az utas által készített opcionális foglalás nem számít véglegesnek. Kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak, adatok, leírások, képek tekintendők véglegesnek. Weboldalunk használata közben megadott, azonosításra alkalmas, személyes adatok begyűjtése és feldolgozása megfelel az érvényes magyar adatvédelmi előírásoknak (1992. évi LXIII. törvény).

még töltünk